Installing Hyper-v on a windows 11 Home edition

To install Hyper-v, you typically open the add features menu in windows and add Hyper-v, this works in Windows Pro, but does not work in windows Home

In Windows Home, it is a very simple process

Create a file and name it (hv.bat), mind you, this is the whole name, where bet is the new file extension, make sure you don’t have an hv.bat.txt undreneath (Make sure windows is showing you the extensions)

Now, All you need to do is put the following text in the batch file (hv.bat), then Run it as administrator

     pushd "%~dp0"
     dir /b %SystemRoot%\servicing\Packages\*Hyper-V*.mum >hv.txt
     for /f %%i in ('findstr /i . hv.txt 2^>nul') do dism /online /norestart /add-package:"%SystemRoot%\servicing\Packages\%%i"
     del hv.txt
     Dism /online /enable-feature /featurename:Microsoft-Hyper-V -All /LimitAccess /ALL
     pause

Once done, the command prompt will ask you whether you would like to restart your computer to apply changes, I would suggest you respond with N (For no) and take your time closing all your applications etc… then restart manually

Right after the restart, hit the windows key on your computer, and type hyper-v, the application should appear and you can run it, it works just like it does on the pro version

Happy computing 😉

athurx.sys causes blue screen of death (BSOD) [SOLVED]

athurx is the atheros wireless driver, i have 2 atheros adapters on the same computer, one is 300Mb/s and the other is 150Mb/s

The reason for the blue screen is that the wireless interface driver(S) on my 64bit windows 7 (could be on any other platform too) is outdated, and it seems the old version of the driver has a problem in using 2 different atheros adapters on the same computer, the solution seems to lie in updating the drivers.

1- The Wireless N 150Mb/s (TP-LINK TL-WN722N, atheros AR9271 chip, should also apply to TL-WN721N that uses the same chip)
So, my atheros based TP-LINK TL-WN722N uses the Qualcomm atheros AR9271 chip, Windows installs driver version 2.0.0.32 dated 1/4/2010, and since Qualcomm atheros does not provide their drivers directly on there website, i downloaded the driver from TP-LINK, the new driver had version 2.0.0.62 and was dated more than a year later 4/20/2011, the problem with this driver is that it is NOT SIGNED, and therefore you have to manually install the driver then agree to install a non signed driver, simply asking windows to update from a directory will not update your driver, also check the driver versions before you update to see if your drivers have been updated.

2- The Wireless N 300Mb/s (tp-link TL-WN821N, Atheros AR7015)
This one also has an outdated driver that can be updated from the TP-LINK website, just like the one above.

Make sure you unplug the other driver as you update the software for the first, and once both have drivers installed, reboot and plug in both adapters, works like a dream up to now.